menu

Kom uniek wonen aan de Zaan

BOUW GESTART

De Industrieel is het unieke en stijlvolle nieuwbouwproject direct aan de Zaan.

De bouwactiviteiten zijn gestart en het gonst van de bedrijvigheid op deze prachtige locatie pal aan de Zaan. Twee minuten van het gezellige stadshart van Zaandam. Nog maar een paar appartementen beschikbaar!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
De bouw van De Industrieel is in volle gang

Nieuws

Voortgang bouw

De oplevering van de Herenhuizen en de appartementen in gebouw B is in zicht! Wat een plaatje is het geworden! Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden in en om het complex. Inmiddels zijn de algemene ruimten opgeleverd en in de komende weken zal de oplevering van de Herenhuizen en appartementen volgen. Bij appartementengebouw A is de ruwbouw op de vierde verdieping aangekomen. Over enkele maanden zal hier het hoogste punt bereikt worden. 

Laatste appartement De Taanderij nog beschikbaar

Nieuws

Open Huis De Taanderij - 2 september

In Appartementengebouw B is nog slechts 1 appartement beschikbaar. Dit betreft De Taanderij met bouwnummer B4.03 (Westzijde 272-R) en is een tweelaags appartement plus parkeerplaats en heeft een woonoppervlakte van circa 168 m2. De bovenste verdieping geeft u een zee van ruimte voor een grote (slaap)kamer en extra berg- of werkruimte. De woonverdieping heeft nog eens twee extra slaapkamers, een complete badkamer en een separaat toilet. Het appartement heeft een heerlijk balkon op het zuiden en fantastisch uitzicht over de Zaan! Op donderdag 2 september a.s. organiseren wij een Open Huis en kunt u het appartement en uitzicht komen bekijken. U bent op 2 september tussen 17.00 en 19.00 uur van harte welkom! Ook in gebouw A is nog een klein aantal woningen te koop. Benieuwd welke? Kijk dan hier.

Wethouder Songül Mutluer op de bouwplaats van De Industrieel

Nieuws

Start bouw nieuwbouwproject De Industrieel

Deze week is de bouw begonnen van het appartementencomplex van het nieuwbouwproject ‘De Industrieel’, aan de Westzijde in Zaandam. Tegenover  Fit For Free op nr. 163, worden in totaal 123 diverse woningen direct aan de Zaan gerealiseerd. Wethouder Songül Mutluer nam alvast een kijkje op de bouwlocatie.

Wethouder Songül Mutluer: “Mooi om te zien dat de bouw van dit bijzondere project, op deze prachtige plek pal aan de Zaan, vlot doorgaat. Een groot deel van de woningen is al verkocht, veel kopers komen uit Zaanstad, waaronder ook veel oudere inwoners. Dit betekent een goede bijdrage voor de doorstroming op de krappe Zaanse woningmarkt.”

Transformatie voormalig NUON-terrein
In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever B.V., eigenaar van het voormalige NUON-terrein, een overeenkomst met afspraken over de ontwikkeling van het perceel aan de Zaan. Hier, aan de Westzijde in Zaandam, was tot 1952 een gasfabriek gevestigd. Met een nieuw bestemmingsplan zijn er plannen uitgewerkt voor een nieuwbouwproject, bestaande uit twee appartementengebouwen met parkeerkelders, twee penthouses, zeven heel royale herenhuizen en een vrijstaande villa. Door de verschillende gebouwen en het gebruik van diverse materialen, zal De Industrieel een zeer fraaie aanblik krijgen, een opwaardering van dit stukje Westzijde. 
De bouw van 15 appartementen en 7 herenhuizen in het zuidelijk deel van het terrein was al in het voorjaar gestart en komende zomer worden deze al opgeleverd. Inmiddels zijn ook alle (natuur)vergunningen voor het appartementengebouw met 100 woningen aan de zijde van de Prins Bernhardbrug verleend. Stikstof vormt hier dus geen probleem meer en daarom is nu ook hier de bouw van start gegaan. Volgens de ontwikkelaar is er in verband met het coronavirus geen feestelijke eerste paal georganiseerd, maar hopelijk kan er gedurende de bouw van de woningen alsnog een feest worden gegeven.
Er zijn nog enkele appartementen met Zaanzicht beschikbaar. Meer informatie over het project vind u op deze website of is te verkrijgen via Brockhoff Makelaars en Thijssen Makelaars. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan met een inschrijving op de nieuwsbrief.


Op de foto: wethouder Songül Mutluer met Sjuul Stappers (links) en Sander Ris (rechts) van Verwelius Zaanoever B.V. (Foto van Meneer de Fotograaf, Zaandam)

De omgevingsvergunning voor De Industrieel is verleend en nu onherroepelijk!

Nieuws

Voortgang appartementengebouw A

Allereerst goed nieuws over de omgevingsvergunning voor dit appartementengebouw: deze is door de gemeente Zaanstad verleend en is nu ook onherroepelijk! Op dit moment worden bestaande kabels en leidingen door de nutsbedrijven verlegd om ruimte te maken voor de realisatie. Zodra dit is afgerond kunnen de bouwwerkzaamheden worden opgestart. Het stijlvolle appartementengebouw A bevat negen verdiepingen en staat op een half-verdiepte stallingsgarage met privébergingen en parkeerplaatsen.
Het stoere, industriële ontwerp met donkergekleurd metselwerk is geïnspireerd op een fabriek die ooit op het terrein stond. In appartementengebouw A komen appartementen met een woonoppervlak van 61 tot 141 m2 met uitzicht over de stad en op de Zaan en de Westzijde. De twee schitterende penthouses krijgen een woonoppervlak van 211 tot 226 m2. 

Bouwwerkzaamheden appartementengebouw B en Herenhuizen gestart - De Industrieel

Nieuws

Bouwwerkzaamheden appartementengebouw B en Herenhuizen gestart

Ook de bouwwerkzaamheden voor appartementengebouw B en de herenhuizen zijn in volle gang. De heiwerkzaamheden zijn afgerond en momenteel wordt de ondergrondse stallinggarage uitgegraven en de betonvloer gestort.  
Het kleinschalige gebouw B heeft vijf woonlagen met uitzicht op de Zaan en staat haaks op de Westzijde. Het woonoppervlak varieert van 79 tot 150 m2. Op de bovenste verdiepingen is ook plaats voor een aantal royale appartementen met twee woonlagen met een woonoppervlak van 168 tot 184 m2. De appartementen hebben allemaal grote leefbalkons, terrassen of tuinen en grote raampartijen. De unieke Herenhuizen hebben veel inhoud en een tuin aan de Zaan!

Verkoop De Industrieel loopt goed!

Nieuws

Verkoop loopt goed!

Dat er veel interesse is voor het nieuwbouwproject De Industrieel zagen wij al tijdens het startevenement van fase 1. Voor fase 2 is er, mede door het coronavirus, geen startevenement georganiseerd. Maar ook op onze online aankondiging van de start van fase 2 is enthousiast gereageerd en hebben wij veel inschrijvingen ontvangen voor een appartement direct aan de Zaan.
Er zijn nog een paar appartementen en nog twee herenhuizen te koop. Wilt u weten welke woningen er nog te koop zijn, kijk dan op deze pagina van onze website. Daar vind u onderaan de pagina ook een link naar de prijslijst en naar de brochure. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Brockhoff Makelaars of Thijssen Makelaardij. 

Eerste heiwerkzaamheden - De Industrieel

Nieuws

Goed nieuws!

Onder het genot van de lentezon zijn wij gestart met de heiwerkzaamheden van Appartementengebouw B en de Herenhuizen. Er zijn nog enkele unieke woningen aan de Zaan beschikbaar, benieuwd welke? Kijk op de prijslijsten of neem contact op met een van de makelaars.

Verkoopfase 2 is vandaag gestart! - De Industrieel

Nieuws

Verkoopfase 2 is vandaag gestart!

Wonen in een uniek en stijlvol appartement aan de Zaan? Vanaf vandaag, vrijdag 3 april 12:00u, kunt u zich online inschrijven voor deze verkooplaatste fase van De Industrieel: stijlvolle appartementen op verdiepingen vijf en hoger van appartementengebouw A. In dit gebouw komen appartementen met 61 tot 141 m2 met ruime leefbalkons en twee ruime penthouses met dakterrassen. 

De inschrijffase voor deze woningen loopt van 3 april tot 20 april 17:00u. Inschrijven kan alleen online via deze website. Ook vindt u hier de prijslijst en meer informatie over de woningen. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met een van de verkopende makelaars.

Voorbereidingen bouw van gebouw A - De Industrieel

Nieuws

Voorbereidingen bouw van gebouw A, direct aan de Zaan!

Op de locatie van appartementengebouw A worden de komende maanden voorbereidingen in het terrein gedaan, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Vervolgens verwachten we in het 3e kwartaal 2020 te kunnen starten met de realisatie van dit stijlvolle appartementengebouw, direct aan de Zaan.
Het zal negen verdiepingen bevatten en staat op een half-verdiepte stallingsgarage met privébergingen. Het stoere, industriële ontwerp met donkergekleurd metselwerk is geïnspireerd op een fabriek die ooit op het terrein stond. Voor de twee schitterende penthouses geldt maar één woord: uniek! In appartementengebouw A komen appartementen met een woonoppervlak van 61 tot 141 m2 met uitzicht op de Zaan en op de Westzijde. De penthouses krijgen een woonoppervlak van 211 tot 222 m2. De verkoop van de tweede fase van dit gebouw start online op vrijdag 3 april! 

Omgevingsvergunning gebouw B en herenhuizen verleend

omgeving

Nieuws

Omgevingsvergunning verleend

De afgelopen maanden is er achter de schermen druk doorgewerkt aan de voorbereiding van De Industrieel. En we hebben goed nieuws! 
De omgevingsvergunning van appartementengebouw B en de Herenhuizen is nu verleend, en de aanvraag voor de vergunning voor appartementengebouw A is ook ingediend. De voorbereidingen op de locatie zullen de komende periode dan ook steeds zichtbaarder worden.

Interieur ruim herenhuis met tuin aan het De Zaan - De Industrieel

Nieuws

Start bouw gebouw B en de Herenhuizen direct aan de Zaan!

Met de start van verkoopfase 2 op 3 april, kunnen we u ook meer vertellen over de bouwstart van De Industrieel. Wij verwachten nog het tweede kwartaal dit jaar te starten met de bouw van gebouw B en de zeven Herenhuizen. Deze grote Herenhuizen hebben een terras en een tuin die helemaal doorloopt tot aan de Zaan! Er zijn er nog maar een paar te koop, en al deze unieke woningen hebben vijf verdiepingen en variëren in woonoppervlak van 230 tot 236 m2.  Het kleinschalige gebouw B heeft vijf woonlagen met vaak uitzicht op de rivier, en staat haaks op de Westzijde. Het woonoppervlak varieert van 79 tot 150 m2. Op de bovenste verdiepingen is ook plaats voor een aantal royale tweelaagse appartementen, met een woonoppervlak van 168 tot 184 m2. De appartementen hebben allemaal grote leefbalkons, terrassen of tuinen en grote raamopeningen.

Wilt u weten welke laatste appartementen en woningen er nog beschikbaar zijn? Kijk dan op de prijslijst die u kan downloaden onder het menu op de website. Of neem contact op met een van de verkopende makelaars. 

Nieuws

Datum start verkoopfase 2 is bekend: vrijdag 3 april!

Na het goede nieuws van een paar dagen geleden, nu nóg beter nieuws! De start van verkoopfase 2 van De Industrieel is komende vrijdag 3 april om 12:00u online en loopt tot maandag 20 april 17:00u. Het gaat hierbij om de verdiepingen vijf en hoger van appartementengebouw A. In dit gebouw komen appartementen van 61 tot 141 m2 met groots uitzicht op de Zaan en de Westzijde. De penthouses krijgen een woonoppervlak van 211 tot 222 m2 met rondom dakterrassen die een fantastisch uitzicht bieden over de Zaan en de omgeving.
Door het fraaie ontwerp met donkergekleurd metselwerk en gevelopeningen wordt gebouw A een stoer gebouw met een duidelijke industriële uitstraling. 

Vanwege de huidige situatie rond het Corona-virus zal er helaas geen verkoopmanifestatie ter plaatse zijn. Alle informatie zal online beschikbaar komen. 

Wilt u meer weten over De Industrieel, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of neem contact op met een van de verkopende makelaars. 

Bestemmingsplan wederom vastgesteld! Gemeente Zaanstad

Nieuws

Bestemmingsplan: goed nieuws

In de gemeenteraadsvergadering van 19 september j.l. is het gewijzigde bestemmingsplan voor het project De Industrieel vastgesteld. De wijziging betreft het opnemen van een adviesplicht voor werkzaamheden rondom de hogedrukgasleiding van de Gasunie, die langs de Zaanoever loopt. De wijziging in het bestemmingsplan heeft geen invloed op de bouwplannen. De Gasunie heeft het bezwaar bij de Raad van State ingetrokken. Door deze vaststelling kunnen de voorbereidingen doorgaan!

Nieuws

Fijne vakantie

Met de mooie zonnige dagen die we al hebben gehad en die nog gaan komen, is het heerlijk toeven aan de Zaan. Geniet van de bootjes en de terrasjes. En stráks wellicht van uw eigen fantastische terras of leefbalkon!
Ook gedurende de zomermaanden zijn de kantoren van Brockhoff makelaars, Thijssen makelaardij en Hoekstra en van Eck gewoon geopend. Heeft u vragen? Kom gerust even langs. Wij wensen u een fijne vakantie!

Kantoor Mies architectuur, de architect van De Industrieel in Zaandam.

omgeving

Nieuws

De architect aan het woord

Ir. Michel Richter van het gerenommeerde architectenkantoor MIES Architectuur vertelt waardoor hij werd geïnspireerd en hoe het ontwerp van De Industrieel tot stand is gekomen:  

Inspiratie
Op deze locatie was ooit een industriële gasfabriek uit 1859 gevestigd. Fabrieken werden in deze periode met een bijzonder gevoel voor verfijning en detail ontworpen. Grote metselwerkvlakken werden verdeeld door middel van muurvelden in een meer menselijke schaal. Op maaiveldniveau vond de fabriek hierdoor aansluiting met de omliggende bebouwing. Meer naar boven toe werden de openingen en ornamenten groter. Deze bijzondere ontwerpbenadering heeft ons geïnspireerd bij het ontwerpen van De Industrieel.

Appartementengebouw met penthouses
Het appartementengebouw met 9 bouwlagen is gesitueerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage met bergingen.
Door het ontwerp met donkergekleurd metselwerk ontstaat er een stoer en stevig gebouw. Het industriële karakter wordt versterkt door zorgvuldig gepositioneerde grote leefbalkons aan de gevel. De kleurstelling van de gevelopeningen is donker en zal het industriële karakter versterken. De gevel met een structuur van muurvelden, metselwerkdetaillering en een metselwerklijst verwijst naar het industriële verleden van de locatie. De binnenzijde van het appartementencomplex hebben wij in een lichte kleurstelling ontworpen waardoor hier een vriendelijke omgeving ontstaat.
Op het dak van de voormalige gasfabriek stonden vroeger technische ruimten die werden gebouwd als huisjes. Deze zijn uitganspunt geweest voor de schitterende grote penthouses op het dak van het appartementengebouw. Om de penthouses heen liggen grote terrassen die uitzicht bieden over de Zaan. 

Combinatie van appartementen en herenhuizen
De historische architectuur uit de Zaanstreek is wereldberoemd en is dan ook voor ons inspiratie geweest bij het ontwerpen van de herenhuizen. Die hebben 4 woonlagen en zijn gesitueerd op een half-verdiepte parkeergarage. De grote herenhuizen staan langs de Westzijde en hebben allemaal hun eigen opgang naar de iets hoger gelegen begane grondvloer van de woning. Elk herenhuis heeft zijn eigen bijzondere uitstraling en identiteit, die weer verwijst naar de typische gevelarchitectuur uit de streek, maar dan op een moderne manier geïnterpreteerd. De achtergevels hebben zicht op een grote tuin met wijds perspectief op de Zaan. Elk herenhuis heeft zijn eigen materialisatie en vormgeving, waardoor 7 individuele woningen ontstaan.
Het tweede appartementengebouw staat haaks op de Westzijde en op een verhoogde plint om optimaal van het uitzicht te profiteren. Onder deze verhoogde plint bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen. Ook deze appartementen hebben alle grote leefbalkons en grote raamopeningen. De gevels worden uitgevoerd in een lichte kleur metselwerk met contrasterende kozijnen. De open galerij is ontworpen in een stalen grid, dat weer een verwijzing vormt naar de industriële geschiedenis van deze locatie. Op deze manier krijgt dit appartementencomplex zijn passende onderscheidende identiteit in een fraaie groene parkopzet met een relatie naar de Zaan.

Vrijstaande villa
Voor de vrijstaande villa is gekozen voor een klassieke uitstraling die verwijst naar de statige villa’s die zich verderop aan de Westzijde bevinden. De plint en grote trappartij geeft een statige entree en toegang naar de villa en wordt versterkt door het groene dakelement dat refereert aan de Zaanse identiteit. 

Nieuws

Start verkoop event

Op de bouwlocatie aan de Westzijde in Zaandam ging op zaterdag 25 mei jongstleden verkoopfase 1 van start. Voor dit gezellige en zonnige event met hapjes, drankjes en alle informatie over de woningen was zeer veel belangstelling. De makelaars, de architect en de projectontwikkelaars stonden klaar om geïnteresseerden te woord te staan en kijken met veel plezier terug op de vele leuke reacties­. Inmiddels is de contractdocumentatie klaar en voeren de makelaars de eerste optiegesprekken voor fase 1. Vanwege de grote belangstelling verwachten wij op korte termijn met de tweede verkoopfase te kunnen starten. 

fit for free

Nieuws

Zin om te sporten? U hoeft alleen de straat maar over!

Aan de overkant van de Westzijde staat namelijk een filiaal van Fit For Free, een sportschool waar u zich thuis zult voelen. Het maakt namelijk niet uit wat voor sporter u bent: iemand die gezelligheid zoekt tijdens het bewegen, een doorgewinterde sporter met een duidelijk doel voor ogen, of een startende sporter die een helpende hand nodig heeft om de eerste stap te zetten. Fit For Free is er om uw sportwensen vorm te geven en uw sportdoelen te bereiken.

Bepaal zelf wanneer en hoe u sport
Fit For Free verlaagt graag de drempel om te gaan sporten. Daarom heeft u er de vrijheid om te bepalen wanneer en hoe u sport. En dat ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen. Fit For Free maakt fitness voor iedereen toegankelijk. Dit is onder andere terug te vinden in de ruime openingstijden. Zo kunt u er elke dag terecht om aan uw doel te werken. Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.00 - 23.00 uur, zaterdag en zondag: 9.00 - 16.00 uur.

Prettige bijkomstigheid van aan de overkant sporten: lekker douchen of badderen in uw eigen mooie badkamer!

Wonen met kinderen in De Industrieel

kinderen

Nieuws

Wonen met kinderen in De Industrieel

Komt u straks met uw kinderen wonen in De Industrieel, dan wilt u natuurlijk nú al weten wat de mogelijkheden in Zaandam en omgeving zijn op het gebied van educatie, vrijetijdbesteding en zorg voor kinderen. Daarom hebben we hier het een en ander voor u op een rij gezet: 

Kinderdagverblijven 
In Zaandam en omgeving kunt u kiezen uit maar liefst 43 kinderdagverblijven. Wilt u een overzicht van wat de mogelijkheden zijn en de beoordelingen van andere ouders lezen, kijk dan op beste-kinderdagverblijven

Basisonderwijs
Zaandam telt 27 basisscholen, waaronder 2 voor kinderen die extra ondersteuning en aandacht nodig hebben en 1 voor kinderen die specialistische begeleiding nodig hebben. Er is 1 Daltonschool en 1 Vrijeschool. Voor wat betreft overtuiging is de keuze: 1 algemeen bijzonder, 14 openbaar, 5 protestants christelijk, 3 katholiek en 4 confessioneel overig. 

Middelbaar onderwijs 
U kunt samen met uw zoon of dochter kiezen uit 9 middelbare scholen, waarvan 8 voor voortgezet onderwijs en 1 voor voortgezet speciaal onderwijs. Overtuiging: 5 openbaar, 2 confessioneel overig, 1 katholiek en 1 samenwerking.
Voor huiswerkbegeleiding en bijles kan uw dochter of zoon van de brugklas tot het eindexamen o.a. naar Studiekring Zaandam. Studiekring Zaandam ligt op fietsafstand van St. Michaelcollege, Zaanlands Lyceum, Pascal College, Zuiderzeecollege en Compaen VMBO.

Kindergeneeskunde
Natuurlijk wilt u hier zo weinig mogelijk gebruik van maken, maar het is een geruststellende gedachte dat het Zaans Medisch Centrum beschikt over een afdeling
Kindergeneeskunde met artsen met verschillende subspecialisaties. De afdeling heeft zichzelf als doel gesteld het zo snel mogelijk hervinden van de normale gezinssituatie.
Het Zaans Medisch Centrum is ook nog eens vlakbij De Industrieel gesitueerd: u hoeft alleen de Prins Bernhardbrug maar over. 

Sport en vrije tijd
Na schooltijd en in de weekends en vakanties willen uw kinderen natuurlijk ook lekker sportief en leuk bezig zijn. Sportstimulering is het onderdeel van het Sportbedrijf Zaanstad waar vrijwel alle informatie over sporten in de Zaanstreek beschikbaar is. De afdeling organiseert en geeft een groot deel van het naschoolse sportaanbod op de basisscholen. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met de leuke en sportieve activiteiten van de Sportbuurtwerkers. En de Fit for Free ligt pal aan de overkant van De Industrieel!
Bij Kidsfit van het Sportbedrijf ligt de nadruk op gezondheid en bewegen. In de bewegingslessen zitten onderdelen van bootcamp, loopoefeningen en spelactiviteiten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gezonde voeding en hoe belangrijk het is om water te drinken in plaats van energiedrankjes. Weerbaarheid/zelfverzekerdheid in omgang met leeftijdsgenootjes is ook een onderwerp bij Kidsfit, dat er is voor groep 5 t/m groep 8.
En kijk voor de leukste uitjes, feestjes en clubs (van natuurclubs tot wetenschap en techniek) in de regio op
go-kids zaanland

De natuur in! 
Dichtbij De Industrieel ligt natuurmonument het Wormer- en Jisperveld. In dit vogelparadijs kunt u samen met de kinderen allerlei soorten vogels spotten.
Huur een kano in de jachthaven of wandel of fiets heerlijk door dit weidse natuurgebied.   De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijk toegang tot het Wormer- en Jisperveld. In de zomer kunnen de kinderen ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met een pontje en uitkijktorens. U kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kunt u er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft. 

De Industrieel, nieuwbouwappartementen met uitzicht over de Zaan.

Nieuws

De verkoop is gestart. Blijf op de hoogte!

Bent u geïnteresseerd in de appartementen, penthouses en herenhuizen van De Industrieel, blijf dan via de nieuwsbrief op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het nieuwbouwproject. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en/of neem contact op met een van de verkopende makelaars. 

Industriële materialen gebruikt voor nieuwbouwproject De Industrieel

omgeving

Nieuws

Industriële uitstraling door een weloverwogen materiaalgebruik

Materialen die gebruikt worden bij het realiseren van een gebouw spelen een belangrijke rol voor wat betreft het karakter en de uitstraling. Dat geldt zeer zeker ook voor De Industrieel. Op het bouwterrein van De Industrieel stond tot de jaren ’50 van de vorige eeuw een gasfabriek uit 1859. Industriële gebouwen zoals deze gasfabriek werden in die periode door vaak bekende architecten met een bijzonder gevoel voor verfijning en detail ontworpen. Grote gemetselde muren werden door middel van muurvelden verdeeld om een meer menselijke schaal te creëren. Op grondniveau vond de fabriek hierdoor een passende aansluiting met de omliggende bebouwing. Meer naar boven toe werden de openingen en ornamenten groter.  Geïnspireerd door deze ontwerpbenadering, heeft de architect die De Industrieel heeft ontworpen materialen voor zijn ontwerp gekozen die het industriële karakter van de gebouwen sterk benadrukken. 

Stoer en toch vriendelijk Om het industriële karakter van appartementengebouw A extra tot uitdrukking te brengen, is ook gekozen voor industriële materialen. Dat wil zeggen: een robuuste donkerrode-bruine baksteen, stalen balkons en stalen hekwerken. De kleuren die zijn toegepast zijn donkergrijs en verwijzen naar de naturel kleur van het staal dat vroeger werd gebruikt.  Voor de binnenzijde van het gebouw zijn juist lichtere materialen gebruikt die een meer vriendelijke sfeer creëren. Als referentiekleuren worden hier worden de kleuren wit en naturel houtkleur gebruikt.  Voor het iets kleinere appartementengebouw B is gekozen voor een lichte baksteen met een gemêleerd karakter die rood/oranje is genuanceerd. Ook hier is een industrieel geïnspireerd patroon ontworpen dat in een lichte kleur is toegepast. De twee dakopbouwen krijgen een industriële, donkere zinken uitstraling.
Industrieel én Zaans Voor de grote herenhuizen is binnen het totaalconcept voor een industriële én Zaanse uitstraling gekozen. Voor elk herenhuis worden afwijkende materialen gebruikt met een deel metselwerk en een gevelbekleding met een horizontale belijning die sterk doet denken aan de opbouw van de vroegere ‘Zaanse huisjes’. Net als bij deze huizen zal de kleur groen een hoofdrol spelen, zij het dan dat er moderne varianten groen worden gebruikt. 

Vrijstaande villa De vrijstaande villa is de daadwerkelijke overgang naar de reeds aanwezige villa’s langs de Westzijde. Voor wat betreft het materiaal is hier gezocht naar aansluiting bij de uitstraling van deze bestaande gebouwen. Er is gekozen voor een rode gemêleerde baksteen als metselwerk met een afwijkende plint, overstekende delen en ornamenten uitgevoerd in wit en deels ingevuld met ‘Zaans groen’.

Dankzij deze weloverwogen materiaalkeuzes wordt De Industrieel niet alleen een heerlijke plek om te wonen, maar zeker ook een woonomgeving die aangenaam en gevarieerd oogt.

Even voorstellen, de verkopende makelaars van De Industrieel

Nieuws

De Industrieel – Dit zijn de verkopende makelaars

De Industrieel wordt verkocht door drie gerenommeerde makelaarskantoren. Zij zullen u tijdens de koopgesprekken voorlichten over alle aspecten rond de aankoop van een nieuwbouwwoning. Graag stellen we ze aan u voor: 

Thijssen Makelaardij 
is een jong en actief kantoor dat u op een professionele en actieve manier kan bijstaan bij de aankoop van een appartement, penthouse of herenhuis in De Industrieel. Door de aanpak en persoonlijke benadering zullen de makelaars van dit kantoor u goed kunnen adviseren. Het kantoor van Thijssen Makelaardij is zelf ook gevestigd aan de Westzijde in Zaandam.  

Brockhoff Makelaars 
uit Amstelveen is een actief familiebedrijf dat ouderwets vakmanschap en persoonlijke aandacht combineert met de modernste communicatiemiddelen, commercialiteit en humor. Met inmiddels 35 enthousiaste en vakkundige medewerkers is deze makelaardij al bijna een halve eeuw marktleider in de regio en nieuwbouwspecialist. 

Hoekstra & Van Eck 
al 50 jaar makelaar in goede en slechte tijden! Hoekstra & Van Eck heeft als makelaar in Zaandam en regionale kantoren in o.a. Purmerend, Landsmeer en Amsterdam uitstekende kennis van de lokale woningmarkt en zet zich voor 100% voor u in. 

Contact
www.thijssenmakelaardij.nl
www.brockhoff.nl  
www.hoekstraenvaneck.nl

Fantastische opkomst start verkoop De Industrieel

Nieuws

Veel belangstelling voor verkoopfase 1

Op de bouwlocatie aan de Westzijde in Zaandam is afgelopen zaterdag 25 mei verkoopfase 1 van woningen van De Industrieel van start gegaan. Voor dit gezellige evenement met hapjes, drankjes en alle informatie over de woningen was veel belangstelling. Kon u er niet bij zijn? Download dan nu de brochure en de prijslijst van De Industrieel. U kunt zich op deze website ook inschrijven. Dit kan tot 11 juni a.s. 12.00 uur. Voor meer informatie en het ophalen van brochure en prijslijst bent u welkom bij:

• Thijssen Makelaardij, Westzijde 131 te Zaandam
• Hoekstra & Van Eck, Behouden Haven 9 te Zaandam
• Brockhoff Makelaars, Keizer Karelweg 223 te Amstelveen

Gebouw B, nieuwbouwproject De Industrieel aan de Zaan

Nieuws

Zo gaat gebouw B van De Industrieel eruitzien

Appartementengebouw B met vijf woonlagen komt haaks op de Westzijde te staan. De half-verdiepte parkeergarage met privébergingen tilt het gebouw als het ware iets omhoog zodat je straks optimaal van een prachtig uitzicht kunt genieten. Vaak direct op de Zaan! Ook deze appartementen hebben allemaal grote leefbalkons, terrassen of tuinen en grote raamopeningen. De gevels worden uitgevoerd in een lichte kleur metselwerk met donkere kozijnen. De open galerij is ontworpen in een stalen grid, dat weer geïnspireerd is op de industriële geschiedenis van dit terrein waar ooit een gasfabriek stond.
Het woonoppervlak van de appartementen varieert van 79 tot 150 m2. Er komt op de bovenste verdiepingen ook een aantal appartementen met twee verdiepingen. Deze hebben een woonoppervlak van 168 tot 184 m2. 

Plattegrond nieuwbouwproject De Industrieel

Nieuws

De situatietekening

Nieuwbouwproject De Industrieel in Zaandam bestaat uit verschillende gebouwen. Twee prachtige appartementengebouwen: gebouw A met gevarieerde appartementen én twee schitterende penthouses en gebouw B met een keuze uit appartementen met verschillende kleinere en grotere woonoppervlakten. Daarnaast komen er zeven grote herenhuizen met een tuin die helemaal doorloopt tot aan de Zaan!

De industrieel gebouw A aan de Zaan

Nieuws

Dit wordt gebouw A van De Industrieel

Het appartementengebouw A met negen verdiepingen staat op een half-verdiepte stallingsgarage met bergingen. Door het ontwerp met donkergekleurd metselwerk wordt het een stoer en stevig gebouw. Het industriële ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op de gasfabriek die ooit op dit terrein stond. Op het dak daarvan stonden vroeger technische ruimten die het uitgangspunt zijn geweest voor de schitterende grote penthouses. In appartementengebouw A komen appartementen met een woonoppervlak van 61 tot 141 m2 met uitzicht op de Zaan en op de Westzijde. De penthouses krijgen een woonoppervlak van 209 tot 222 m2. 

Nieuwbouwproject De Industrieel, luxe herenhuizen

Nieuws

Unieke grote herenhuizen direct aan de Zaan!

In nieuwbouwproject De Industrieel, direct aan de Zaan en vlakbij Amsterdam, worden zeven grote herenhuizen gebouwd. Met een tuin die (uniek!) helemaal doorloopt tot aan de Zaan. De herenhuizen krijgen door een creatief ontwerp met verschillende kleuren groen, wit en grijs, elk hun eigen identiteit. Vanuit de woonkamer loop je via de openslaande deuren het terras op dat wat hoger ligt en op die manier een prachtig uitzicht richting de Zaan biedt. Dit terras gaat over in de tuin tot aan het water. Bij deze woningen bevindt de kelder zich in de ondergrondse parkeergarage met twee privéparkeerplaatsen. De woning is ook via een trap vanuit deze kelder bereikbaar. Door de verhoogde puntkap ontstaat op de vijfde woonlaag een complete extra verdieping die veel toepassingsmogelijkheden biedt. Zo kun je er bijvoorbeeld een ruime werkkamer, loungeplek of logeeretage van maken! Alle herenhuizen hebben vijf verdiepingen en variëren in woonoppervlak van 230 tot 236 m2. 

Nieuwbouwproject De Industrieel ligt super centraal in de regio Amsterdam

omgeving

Nieuws

Bereikbaarheid

Perfect gelegen, perfect bereikbaar
De locatie waar De Industrieel wordt gebouwd is in veel opzichten perfect. Je woont direct aan de oever van een mooie, levendig bevaren rivier en dichtbij de uitvalswegen richting het noorden en naar Amsterdam en verder. Daarnaast zijn óók nog eens veel opties voor het besteden van je vrije tijd heel goed bereikbaar!

Stadshart Zaandam - 5 minuten
Vanaf de Westzijde is het maar een paar minuten lopen of fietsen naar het Stadshart van Zaandam met maar liefst 188 winkels, 31 café’s, 48 restaurants en 6 warenhuizen!
Een filmpje kun je pakken in de grote Pathé bioscoop en in het Zaantheater geniet je onder andere van concerten, cabaret, toneel, ballet en musicals

Stranden – half uurtje
Volgens Noord-Hollanders liggen hier de mooiste stranden van Nederland. Kies voor een gezellige familiebadplaats of een van de hippere stranden met veel lounge tentjes.
Maar liefst acht stranden boven Amsterdam hebben een blauwe vlag, wat betekent dat ze aantoonbaar schoon en veilig zijn!

Haarlem – half uurtje 
Haarlem is een heerlijke stad met heel veel historische gebouwen, monumenten en musea, de imposante Sint-Bavokerk en een keur aan leuke winkeltjes (ook op zondag geopend) en restaurantjes!
Wandel door de heerlijk groene Haarlemmerhout en bezoek het indrukwekkende Teylers Museum met tentoonstellingen op het gebied van kunst, natuurhistorie en wetenschap.

Amsterdam – 15 minuten 
De Prins Bernhardbrug geeft via de A7 en de A8 direct toegang tot de Amsterdamse ringweg A10. Amsterdam ligt dan ook maar op 15 autominuten van De Industrieel.
Dat maakt de ligging van De Industrieel zo aantrekkelijk. Want of je er nu dagelijks naar toe wilt om te werken of om eens lekker te shoppen en uit te gaan, Mokum is altijd dichtbij!

Schiphol – 20 minuten 
Dichtbij is ook onze nationale luchthaven. Ga je een stedentripje maken, ga je op vakantie of moet je voor je werk vliegen, dan bent je met de auto of met de trein (vanaf station Zaandam) binnen zo’n 20 minuten op Schiphol. Er rijden vier sprinters per uur, dus erg lang hoef je ook niet op de trein te wachten!

De natuur in! 
Dichtbij De Industrieel ligt natuurmonument het Wormer- en Jisperveld. In dit vogelparadijs kunt je allerlei soorten vogels spotten. Huur een kano in de jachthaven of wandel of fiets heerlijk door dit weidse natuurgebied. De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijke toegang tot het Wormer- en Jisperveld. Heb je kids? Die kunnen in de zomer ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met pontje en uitkijktorens. Je kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kunt je er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft.

Nieuwbouwproject De Industrieel, direct aan de Zaan in Zaandam.

omgeving

Nieuws

De Industrieel - Heerlijk gelegen aan de prachtige Zaan

Eén van de grootste pluspunten van wonen in De Industrieel is natuurlijk de directe ligging aan de Zaan. De 13,5 kilometer lange rivier wordt bevaren door binnenschepen die goederen van en naar het Noordzeekanaal en verder brengen.
Maar ook bij schippers van plezierjachten is de goed bevaarbare Zaan populair. Zo is er dus altijd wel wat te zien vanuit je woning of als je lekker aan de waterkant zit. 

Levensader
De kronkelende rivier met z’n natuurlijk glooiende oevers en aftakkingen naar sloten en plassen in de omgeving is lange tijd de levensader van de Zaanstreek geweest.
De vele scheepswerven en zaagmolens brachten veel werk en dus een relatief beter bestaan voor de bewoners van de Zaanstreek.
En omdat fabrieken vroeger veel beter te bevoorraden waren over het water dan over de nog vaak gebrekkige wegen, waren de oevers van de Zaan ook de aangewezen plek om allerlei industriële ondernemingen te starten die verf, vernis, thee, koffie, sigaren, spijsolie en allerlei andere voeding- en genotsmiddelen gingen produceren. Een van de allerbekendste is natuurlijk de Verkadefabriek, waar de ‘Meisjes van Verkade’ chocolade en koekjes voor Nederland en later de hele wereld gingen maken. 

Industriële architectuur 
Veel van die fabrieken en pakhuizen uit de 19eeuw werden met een bijzonder gevoel voor verfijning en detail ontworpen door vooraanstaande architecten.
Natuurlijk zijn er wel fabrieken en pakhuizen uit deze tijd verdwenen, maar als je een fietstochtje -of liever een boottochtje- langs of over de Zaan maakt, vallen er nog veel van deze architectonische schoonheden te bewonderen. Ze vormden dan ook een belangrijke inspiratie voor het ontwerp van De Industrieel. 

Uitzicht over de Zaan 
Een van die architectonische wonderen aan de Zaan is het complex van de Zwaardemaker gortpellerij. Gort is gepelde gerst en was vroeger een belangrijk bestanddeel van de dagelijkse voeding. Vanuit De Industrieel kijk je schuin over het water van de Zaan op dit imposante monument, waar tegenwoordig appartementen in zijn gevestigd.
Ook aan de overkant, aan de Oostzijde, zie je een van de huisjes die de wereldberoemde Franse impressionist Claude Monet (1840-1926) in 1871 heeft geschilderd. Hij ontvluchtte samen met vrouw en kind de Frans-Pruisische oorlog en bleef 4 maanden wonen in Zaandam, waar hij geïnspireerd raakte door de typisch Zaanse houten bouwstijl en het gebruik van kleuren.
Aan de linkerzijde van De Industrieel kijk je naar de Prins Bernhardbrug, één van de belangrijkste schakels in Zaanstad. In het ontwerp van de brug is de symboliek van toegang en belangrijke plek in de stad vormgegeven. Voor dit ontwerp ontvingen de bedenkers ervan in 2006 dan ook een nominatie voor de Nationale Staalprijs 2006.

Direct wonen aan de Zaan. Wie wil dat nou niet?

Interieur appartement De Industrieel

Nieuws

Dit zijn de pluspunten van De Industrieel

Direct aan de Zaan, vlakbij Amsterdam en om de hoek van het gezellige Stadshart van Zaandam, dát zijn natuurlijk de grote pluspunten van De Industrieel! Maar van binnen bieden alle woningen die hier straks komen zéker net zoveel aantrekkelijks: een royale living, grote raampartijen, fijne buitenruimtes en een complete badkamer. Natuurlijk zijn ze gasloos en heel goed geïsoleerd.

Gasfabriek Zaandam, De Industrieel, nieuwbouw

geschiedenis

Nieuws

De Industrieel - de geschiedenis van het bouwterrein

Zaandam is ontstaan door het aanleggen van twee parallelle dijken langs de Zaan, de Oostzijde en de Westzijde. Nieuwbouwproject De Industrieel wordt gebouwd aan de Westzijde, direct aan de rivier waar tot 1952 een gasfabriek stond. 

Van olielamp naar gaslamp 
De behoefte aan gas nam in het midden van de negentiende eeuw hand over hand toe. Langs de openbare wegen verdwenen de olielampen en werd gasverlichting geïnstalleerd. Ook steeds meer mensen ruilden hun olielampen om voor het veel schonere, helderder en veiliger gaslicht.
In Zaandam besloot de gemeente op 1 augustus 1859 een gasfabriek te bouwen. De exploitatie van deze fabriek werd uitbesteed aan een gasfabrikant uit Utrecht. 

Gasfabriek aan de Westzijde
Het contract met deze gasfabrikant liep af in 1890 en de gemeenteraad besloot dit niet te verlengen maar zelf gas te gaan produceren.
De bestaande gasfabriek werd afgebroken en herbouwd aan de Westzijde, op de plek waar De Industrieel wordt gebouwd.
Op 10 augustus 1891 stroomde het eerste gas uit de gaskranen van een snel toenemend aantal gebruikers. Die toename aan gebruikers was er ook de aanleiding om in 1899 de fabriek uit te breiden. 

Watersnoodramp van 1916
In de nacht van 13 op 14 januari 1916 voltrok zich rond de Zuiderzee (het huidige IJsselmeer) een watersnoodramp. Een stormvloed viel samen met een door aanhoudende regenval veroorzaakte hoge waterstand in de rivieren. Op veel plaatsen braken de dijken door. Er vielen slachtoffers en de schade aan huizen en dijken was groot. De Oostzijde liep onder water en ook de gasfabriek liep schade op doordat er leidingen, die inmiddels ook naar andere gemeenten zoals Westzaan en Koog aan de Zaan, liepen kapotgingen.
Bij de uitbreidingen die in later jaren volgden, werden er gashouders gebouwd om de gasvoorraad op peil te houden en ontstond er op het terrein aan de Westzijde een enorm complex. 

Einde eigen gasproductie en sloop 
Aan de situatie dat elke gemeente zelf gas mocht produceren kwam in 1952 een eind toen het Gasbedrijf Zaanstreek- en Waterland werd opgericht. Het gas werd vanaf toen centraal geproduceerd.    
De bedrijfsgebouwen aan de Westzijde werden gesloopt, alleen de directeurswoning bleef overeind.
Daarnaast bleef het terrein in gebruik door het gemeentelijk energiebedrijf (later NUON) voor opslag, gasdistributie en kantoren. 

Grondsanering en bouw woningen 
Om woningbouw mogelijk te maken werd de grond van het terrein tussen 2010 en 2012 onder regie van de provincie Noord-Holland gesaneerd. In totaal werd er zo’n 29.000 ton aan grond afgevoerd en werd het gehele terrein geschikt gemaakt voor het bouwen van woningen. 

Bouwbord De Industrieel Zaandam

Nieuws

Bouwbord De Industrieel geplaatst

Vorige week is op het terrein waar De Industrieel wordt gerealiseerd het bouwbord geplaatst. Het staat op de hoek van de Westzijde en de Vincent van Goghweg en zal de komende maanden meer informatie geven over het nieuwbouwproject. Je kunt nu in ieder geval al zien wat een unieke woonplek De Industrieel wordt! Schrijf je in voor de nieuwsbrief .

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

omgeving

Nieuws

Metropoolregio Amsterdam, wat is dat?

In De Industrieel woon je niet alleen in Zaandam, maar ook in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Wat is dat eigenlijk en wat betekent de MRA voor jou? In de Metropoolregio Amsterdam werken de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 verschillende gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam samen. De MRA strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer en richt zich op diversiteit, zowel economisch, stedelijk als landschappelijk.

Sterke economische regio
De MRA behoort tot de top vijf van economisch sterke regio’s in Europa. Niet zo gek als je bedenkt dat deze regio beschikt over o.a. twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland (de Zuidas), de bloemenveiling in Aalsmeer (de grootste ter wereld), het Mediapark in Hilversum, Tata Steel in IJmuiden en vele innovatieve en creatieve bedrijven. Daarnaast trekken historische steden zoals o.a. Zaandam, Haarlem en Amsterdam, de verschillende badplaatsen en de bollenvelden vele tientallen miljoenen toeristen van over de hele wereld.

Blik op de toekomst
In 2016 heeft de Metropoolregio Amsterdam een agenda voor de toekomst opgesteld.
De belangrijkste prioriteiten op die agenda zijn: het aanjagen van de economie van de regio, het verbeteren van de bereikbaarheid en het bouwen van woningen. Verder wil de MRA een voortrekkersrol spelen op het gebied van de kennis- en circulaire economie. En, last but not least, staan duurzaamheid en het uitbreiden van recreatiemogelijkheden en natuurbeleving prominent op de agenda.

Wonen in de Metropoolregio Amsterdam
Zoals gezegd, woon je in De Industrieel óók in de MRA. Wat betekent dat eigenlijk voor jou? In eerste instantie dat je in een voor (internationale) bedrijven aantrekkelijke regio woont. Dat komt niet alleen de werkgelegenheid ten goede maar zorgt ook voor diversiteit. Bovendien bestaat er in de MRA een gezonde overlegstructuur waarin elke gemeente zeggenschap heeft over zaken die belangrijk zijn voor inwoners. Er gebeuren geen dingen dubbel, iedere gemeente kijkt mee, belangrijke beslissingen worden gezamenlijk genomen. Op de website van de Metropoolregio Amsterdam vind je het laatste nieuws over de MRA, kun je onderzoeken downloaden en de MRA agenda inkijken.

Impressie nieuwbouwproject De Industrieel Zaandam

Nieuws

Plannen voor het voormalige NUON-terrein goedgekeurd

In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever B.V., eigenaar van het voormalige NUON-terrein, een overeenkomst met afspraken over de ontwikkeling van het perceel. Hier, aan de Westzijde in Zaandam, was tot 1952 een gasfabriek gevestigd. Begin van deze eeuw is de grond gesaneerd en sindsdien geschikt voor het bouwen van woningen. 

Verrijking van de Zaanoever
De prettige samenwerking tussen het supervisieteam van de gemeente Zaanstad met daarbij de gerenommeerde architecten/stedenbouwkundigen Sjoerd Soeters, Onno Vlaanderen en Frits Palmboom, het architectenbureau Mies en Verwelius is tot een gezamenlijke opzet gekomen die zondermeer een verrijking betekent van dit gedeelte van de Zaanoever. 

Het nieuwbouwproject krijgt de naam De Industrieel en is qua architectuur geïnspireerd op de typisch industriële omgeving van de Zaanoevers. 

De Industrieel zal bestaan uit twee appartementengebouwen (met appartementen van ca.60 tot ca.140m2), zeven grote herenhuizen, twee penthouses (van meer dan ca. 200m2) en een vrijstaande villa. Door de verschillende gebouwen zal De Industrieel een diverse aanblik krijgen.  

Appartementengebouwen
Het grotere appartementengebouw bestaat uit acht bouwlagen met daaronder ruimte voor parkeren en bergingen. Het wordt uitgevoerd in donkergekleurd metselwerk met grote leefbalkons/terrassen die een weids uitzicht over de Zaan bieden en krijgt een stoer en stevig uiterlijk. De binnenzijde krijgt een lichtere uitstraling waardoor een vriendelijke omgeving ontstaat. 

De schitterende penthouses staan op het dak van dit appartementengebouw en zijn geïnspireerd op de technische huisjes die vroeger op het dak van de gasfabriek stonden.

Het tweede appartementengebouw staat haaks op de Westzijde op een verhoogde plint en profiteert zo optimaal van het uitzicht. Ook deze appartementen hebben grote leefbalkons en grote raamopeningen. De gevels worden uitgevoerd in een lichtere kleur metselwerk met contrasterende kozijnen. 

Herenhuizen en villa
De herenhuizen hebben vier woonlagen met daaronder ruimte voor parkeren en krijgen elk hun eigen bijzondere uitstraling en identiteit. De achtergevels hebben zicht op een grote tuin die helemaal doorloopt tot aan de oever van de Zaan. 

Voor de vrijstaande villa is gekozen voor een klassieke uitstraling, uitgevoerd in metselwerk met verschillenden ornamenten. 

Indelingen en koopprijzen 
De definitieve indelingen en koopprijzen van de verschillende woningen zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra dit wel het geval is zullen deze worden gecommuniceerd. 

Volg de ontwikkelingen
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond De Industrieel? Geef je dan op voor de nieuwsbrief binnen deze website en volg De Industrieel ook op Facebook. 

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Praat mee over de toekomst van Zaanstad

Woon je straks in De Industrieel, dan woon je in de gemeente Zaanstad. Zaanstad is volop in beweging en investeert in de periode 2017-2020 bijna 27 miljoen euro in betere woonomgevingen, verbindingen en allerlei voorzieningen.

Onder de noemer MAAK.Zaanstad formuleerden inwoners, organisaties en bedrijven in Zaanstad samen met de gemeente de afgelopen jaren een ambitieus plan voor de toekomst. Na acht maanden gesprekken voeren, tussentijdse schetsen presenteren en schaven aan de juiste woorden lag er het document MAAK.Zaanstad.

Uitgangspunt van MAAK.Zaanstad is dat Zaanstad sámen gemaakt wordt. Samen door de inwoners, organisaties, ondernemers, investeerders en de gemeente. Wil jij als (toekomstige) inwoner van Zaanstad ook meepraten? Lees dan alles over MAAK.Zaanstad op maak.zaanstad.nl

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

lifestyle

Nieuws

Slaap lekker met planten

Uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) blijkt dat één op de vijf Nederlanders te kampen heeft met slapeloosheid. Slapeloosheid kan veel oorzaken hebben. Eén daarvan is een slechte luchtkwaliteit in de slaapkamer. Een raam openzetten helpt natuurlijk, maar ook planten kunnen zorgen voor een betere nachtrust en fris en fruitig weer op. We wisten natuurlijk al dat planten voor zuurstof zorgen maar een studie van ruimtevaartorganisatie NASA toont aan dat bepaalde, heel gewone, kamerplanten ook giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht halen. Met welke planten slaap je het lekkerst? Met o.a. deze: 

Aloë vera

Deze succulent kennen we natuurlijk uit allerlei crèmes voor wondjes, droge huid en zonnebrand. Maar uit studies blijkt dat dit eenvoudig te verzorgen plantje óók nog eens heel goed voor de luchtzuiverheid van je slaapkamer werkt. Bijkomend voordeel: heb je ergens een droog of verbrand plekje, knip een klein stukje blad af en wrijf dat op de plek. 

Anthurium 
De anthurium komt oorspronkelijk uit tropisch Amerika en kent wel 600 soorten. Volgens de NASA studie is de anthurium een van de meest luchtzuiverende planten op aarde. Dat komt onder meer door het feit dat deze plant heel lang in bloei blijft. Mooi meegenomen als je er een paar in je slaapkamer hebt staan! 

Sansevieria
De sansevieria behoort tot de aspergefamilie. De plant heeft decennialang het stempel van ‘opa- en oma plant’ gehad, maar geniet de laatste jaren van een succesvolle come-back. En terecht! Want wat blijkt, hij zet ’s nachts koolstofdioxide om in zuurstof. Wat wil je nog meer in je slaapkamer? 

Klimop
Misschien niet echt een plant waar je meteen aan denkt, maar NASA geeft ook deze plant een zeer ruime voldoende als het gaat om luchtzuiverende kwaliteiten. Daar komt bij dat de klimop allergenen zoals schimmels uit de lucht haalt. Geschikt dus voor mensen die last hebben van allergieën. 

Draceana
NASA rekent de draceana of drakenbloedboom tot één van de meest efficiënte planten die de lucht zuiveren van formaldehyde. Voordeel is dat er veel soorten van zijn en je er altijd wel een vindt die past bij de inrichting van je slaapkamer! 

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

vrije tijd

Nieuws

Dagje vrij? Trek het Wormer- en Jisperveld in!

Wonen in De Industrieel biedt je straks vele voordelen. Je woont direct aan de Zaan, vlakbij het gezellige Stadshart van Zaandam en op maar 15 autominuten van het centrum van Amsterdam. Maar ook in en in de omgeving van Zaandam valt heel wat te doen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van je vrije dag door te brengen in een natuurmonument? De vereniging Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare Nederlandse natuur. Bestaande natuurgebieden worden onderhouden, waar mogelijk worden er nieuwe gebieden ontwikkeld. Eén van de natuurgebieden waar Natuurmonumenten voor een gedeelte voor zorgt is het Wormer- en Jisperveld. En dat ligt vlakbij De Industrieel! Dus wat let je om dit natuurgebied eens grondig te verkennen?

Het Veld
Het Wormer- en Jisperveld, of ‘Het Veld’ zoals men het in de omgeving noemt, is ongeveer 2000 hectare groot. Natuurmonumenten beheert daar bijna 650 hectaren van, samen met de boeren die in het gebied wonen en werken. Het ligt tussen Wormer, De Rijp, Purmerend en Wormerveer, even boven Zaandam. Van oorsprong is dit gebied een veenmoeras dat vanaf het jaar 1000 ontgonnen werd en waarvan de bodem door inklinking is gedaald en geschikt werd voor de akkerbouw.

Vogelparadijs
Het Wormer- en Jisperveld is een lappendeken van water en land en daardoor een ideale plek voor weidevogels. In het voorjaar keren de vogels terug uit Afrika. De grutto’s als eerste, daarna de kievieten en tureluurs. Vrijwel alle in Nederland voorkomende weidevogels vinden in dit gebied rust, voedsel, een partner en een veilige broedplek. Als je de wandelroute door de Schaalsmeerpolder volgt kun je met eigen ogen zien wat een vogelparadijs het Wormer- en Jisperveld is.

Pak de kano!
Een waterrijk natuurgebied als dit bezoek je het beste per kano. Die kun je huren in de jachthaven. Via de knooppunten van kanoroutenetwerk kom je langs de mooiste plekjes. Peddel rustig door het weidse natuurgebied en geniet van de weidevogels en broedkolonies met kokmeeuwen, visdiefjes en lepelaars. De lengte van de volledige kanoroute bedraagt 9.46 kilometer.

Wandelen en fietsen
Blijf je liever op het droge, dan biedt het Wormer- en Jisperveld natuurlijk ook wandel- en fietsroutes. Doe je de fietsroute Wormer- Jisperveld dan ben je 27.25 kilometer onderweg. Fietsroute de Zaan, de Poel en ’t  Zwet is 25.2 kilometer lang. De volledige wandelroute is 4.43 lang. Kijk voor meer informatie over het Wormer- en Jisperveld en alle andere natuurgebieden van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl

De Poelboerderij
De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijk toegang tot het Wormer- en Jisperveld. In de zomer kunnen de kinderen ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met pontje en uitkijktorens. Je kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kun je er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft. Kijk voor meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Deze woningen komen er

Nieuwbouwproject De Industrieel zal straks twee appartementengebouwen bevatten. Op het grootste komen heel bijzondere penthouses die als een vrijstaand huis bovenop het dak van het gebouw staan. Daarnaast komen er een aantal heel ruime herenhuizen en een vrijstaande villa in traditionele Zaanse bouwstijl.

De Industrieel wordt gebouwd aan de Westzijde, direct aan de rivier de Zaan en vlakbij het gezellige en bedrijvige Stadshart van Zaandam. De naast het project gelegen Prins Bernardbrug geeft via de A7 en de A8 direct toegang tot de Amsterdamse ringweg A10. Het centrum van Amsterdam ligt dan ook maar op 15 autominuten van De Industrieel. Ga je vliegen, dan ben je binnen 20 minuten op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie over de woningen vind je binnenkort op deze website. We kunnen je ook op de hoogte houden via onze nieuwsbrief. Schrijf je dan direct in!

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Haal al het groen voor je balkon of tuin direct bij de kweker!

Woon je straks in De Industrieel dan wil je natuurlijk je balkon of tuin lekker fris en vrolijk groen hebben. En wat is er dan mooier (én voordeliger) dan al dat groen direct bij de kweker te halen?
Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 organiseert de glastuinbouwsector weer haar jaarlijkse Kom in de Kas evenement.
Maak alvast kennis met gastvrije tuinders in de omgeving van De Industrieel en maak plannetjes met welke bloemen en planten je jouw balkon of tuin tot een groen paradijs gaat maken. Op de website www.komindekas.nl kun je op een kaartje precies zien wat er allemaal in de omgeving te vinden is. Veel plezier! 

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Eten in een Industrieel interieur

Nieuwbouwproject De Industrieel dankt z’n naam aan het eerste échte industriegebied van Europa, de Zaanstreek. Het industriële gevoel zal door  materiaalgebruik zeker aanwezig zijn in het project. Ook steeds meer restaurants en bars kiezen voor vestiging in een pand dat vroeger fabriek of loods was. We zetten er een paar op een rijtje. Allemaal in Amsterdam, dus vlakbij De Industrieel..

Stork - Visrestaurant gelegen aan de Noordelijke IJ oevers. Geniet van een ruime keuze aan vis- schaal- en schelpdieren.

Mercat - Lekker Spaans eten in het Panama-gebouw, de voormalige Electriciteitscentrale van de havens.

B Amsterdam - In dit oude IBM hoofdkantoor kun je flexwerken, maar ook smullen van verse waren die op het dak worden verbouwd.

Foodhallen - In de oude tramremise aan het Bellamyplein vind je een perfecte mix van originele foodconcepten.

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

geschiedenis

Nieuws

Wonen in een rijke geschiedenis

Woon je straks in De Industrieel, dan woon je in een gebied met een heel rijke historie. Een historie van ondernemen en bedrijvigheid. Van durven en doen. Van aanpakkers met een vooruitziende blik.

De eerste bewoners
De Zaanstreek is lang een natte en drassige boel geweest. Toch woonden er ongeveer 500 vChr al mensen. Archeologische vondsten tonen aan dat ze op de oevers van watertjes en andere droge plekken hutten bouwden van ronde palen waar ze een dak van stro op legden. Maar door de stijging van het binnenstromende zeewater (er waren nog geen dijken) moesten ze in de tweede en derde eeuw van onze jaartelling het gebied verlaten. Maar de mens is koppig, en in de elfde eeuw probeerde men het opnieuw. Doordat er steeds meer zand het gebied binnenstroomde waren er hoge, droge richels, een soort duinen, ontstaan waar permanent op gewoond kon worden. Het hoogveen kwam lager te liggen dan deze richels en kon worden ontgonnen voor de landbouw. Rond het jaar 1200 werden aan beide zijden van de Zaan de eerste dijken aangelegd, de Oostzijde en de Westzijde (de plek waar De Industrieel komt). Haaks op die dijken werden paden aangelegd, waarlangs huisjes en bedrijfjes verschenen. Aan het eind van de 13e eeuw werd een dam opgeworpen die de Zaanse wateren scheidde van het IJ. Hieraan dankt de stad zijn naam.

Stadsrechten
De stad Zaandam ontstond pas in de Franse tijd. Op bevel van Napoleon werden in 1811 de plaatsjes Oostzaandam en Westzaandam samengevoegd en kreeg de nieuwgevormde gemeente stadsrechten. Dit betekende o.a. dat de stad een markt mocht hebben, tol mocht heffen en een stadsmuur mocht bouwen. Nog belangrijker was dat de stad zijn eigen rechtspraak mocht hebben. Dit stelde burgers in staat om op een eerlijke manier geschillen voor een rechtbank te bepleiten.

Economische bloei
Tot het begin van de Gouden Eeuw verdienden de bewoners van de Zaanstreek hun niet al te dik belegde boterham met eenvoudige landbouw, visserij en vogelvangst. Maar dat veranderde drastisch aan het begin van de 17e eeuw. Door de ligging aan de Zaan en de gunstige verbinding met het dichtbijgelegen Amsterdam via het IJ kwam de binnenvaart tot ontwikkeling. Er ontstond een levendige handel met de latere hoofdstad waar de eerste beurs ter wereld werd opgericht en waar de kooplui schatten verdienden aan de handel met ‘de Oost’.  
Vanuit het Oostzeegebied werd veel hout naar de Zaan gebracht en zo kwam men op het idee om dat hout ook ter plekke te verwerken. De houtzagerijen en de handel in hout zorgden voor een geweldige economische impuls die het mogelijk maakte om scheepswerven te bouwen. Die waren zo bekend en succesvol dat zelfs de latere Czaar Peter de Grote er in 1697 het vak van scheepstimmerman kwam leren. Aan de Krimp 23 in Zaandam is nog steeds het Czaar Peterhuisje te bekijken, een houten huis uit 1632 waar Peter overnachtte. In het spoor van de scheepsbouw ontstonden er allerlei bedrijven die als toeleveranciers voor de werven fungeerden, zoals mastenmakerijen, touwslagerijen en ankersmederijen. Doordat de scheepsbouwers zich ook steeds meer met de rederij gingen bezighouden, kwamen er nu veel meer producten dan alleen hout naar de Zaan. Voor het verwerken van o.a. walvisolie, graan en specerijen waren molens nodig, waarvan er in een rap tempo meer dan duizend werden gebouwd.  

Industrialisatie
Tijdens de Franse tijd (1806 t/m 1813) stopte de handel met het buitenland en kwam veel van de Zaanse nijverheid tot stilstand. De hele Zaanstreek kreeg te maken met grote werkloosheid en armoede. De industrialisatie aan het einde van de 19e eeuw bracht daar verandering in. In de vele fabrieken die aan en rond de Zaan verrezen verwerkten door stoom aangedreven machines talloze grondstoffen tot onder meer voedings- en genotmiddelen zoals bijvoorbeeld rijst, koek, beschuit, spijsolie, sigaren, koffie, thee en chocolade. Maar ook verf, lak en vernis werden in grote hoeveelheden geproduceerd. Merken als Duyvis, Wessanen, Honig, Lassie, AH en Verkade vonden hun oorsprong in de Zaanstreek, het eerste échte industriegebied van Europa. Niet voor niets hebben we dit unieke nieuwbouwproject De Industrieel genoemd!