vlag
vlag
menu

Wonen op niveau, direct aan de Zaan.

De Industrieel is het unieke en stijlvolle nieuwbouwproject direct aan de Zaan.

Hier wonen betekent genieten van voordelen zoals: eigentijdse bouw, een eigen parkeerplaats, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het gezellige Stadshart van Zaandam en 20 minuten van Schiphol.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Praat mee over de toekomst van Zaanstad

Woon je straks in De Industrieel, dan woon je in de gemeente Zaanstad. Zaanstad is volop in beweging en investeert in de periode 2017-2020 bijna 27 miljoen euro in betere woonomgevingen, verbindingen en allerlei voorzieningen.

Onder de noemer MAAK.Zaanstad formuleerden inwoners, organisaties en bedrijven in Zaanstad samen met de gemeente de afgelopen jaren een ambitieus plan voor de toekomst. Na acht maanden gesprekken voeren, tussentijdse schetsen presenteren en schaven aan de juiste woorden lag er het document MAAK.Zaanstad.

Uitgangspunt van MAAK.Zaanstad is dat Zaanstad sámen gemaakt wordt. Samen door de inwoners, organisaties, ondernemers, investeerders en de gemeente. Wil jij als (toekomstige) inwoner van Zaanstad ook meepraten? Lees dan alles over MAAK.Zaanstad op maak.zaanstad.nl

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

omgeving

Nieuws

Metropoolregio Amsterdam, wat is dat?

In De Industrieel woon je niet alleen in Zaandam, maar ook in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Wat is dat eigenlijk en wat betekent de MRA voor jou? In de Metropoolregio Amsterdam werken de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 verschillende gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam samen. De MRA strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer en richt zich op diversiteit, zowel economisch, stedelijk als landschappelijk.

Sterke economische regio
De MRA behoort tot de top vijf van economisch sterke regio’s in Europa. Niet zo gek als je bedenkt dat deze regio beschikt over o.a. twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland (de Zuidas), de bloemenveiling in Aalsmeer (de grootste ter wereld), het Mediapark in Hilversum, Tata Steel in IJmuiden en vele innovatieve en creatieve bedrijven. Daarnaast trekken historische steden zoals o.a. Zaandam, Haarlem en Amsterdam, de verschillende badplaatsen en de bollenvelden vele tientallen miljoenen toeristen van over de hele wereld.

Blik op de toekomst
In 2016 heeft de Metropoolregio Amsterdam een agenda voor de toekomst opgesteld.
De belangrijkste prioriteiten op die agenda zijn: het aanjagen van de economie van de regio, het verbeteren van de bereikbaarheid en het bouwen van woningen. Verder wil de MRA een voortrekkersrol spelen op het gebied van de kennis- en circulaire economie. En, last but not least, staan duurzaamheid en het uitbreiden van recreatiemogelijkheden en natuurbeleving prominent op de agenda.

Wonen in de Metropoolregio Amsterdam
Zoals gezegd, woon je in De Industrieel óók in de MRA. Wat betekent dat eigenlijk voor jou? In eerste instantie dat je in een voor (internationale) bedrijven aantrekkelijke regio woont. Dat komt niet alleen de werkgelegenheid ten goede maar zorgt ook voor diversiteit. Bovendien bestaat er in de MRA een gezonde overlegstructuur waarin elke gemeente zeggenschap heeft over zaken die belangrijk zijn voor inwoners. Er gebeuren geen dingen dubbel, iedere gemeente kijkt mee, belangrijke beslissingen worden gezamenlijk genomen. Op de website van de Metropoolregio Amsterdam vind je het laatste nieuws over de MRA, kun je onderzoeken downloaden en de MRA agenda inkijken.

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

lifestyle

Nieuws

Slaap lekker met planten

Uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) blijkt dat één op de vijf Nederlanders te kampen heeft met slapeloosheid. Slapeloosheid kan veel oorzaken hebben. Eén daarvan is een slechte luchtkwaliteit in de slaapkamer. Een raam openzetten helpt natuurlijk, maar ook planten kunnen zorgen voor een betere nachtrust en fris en fruitig weer op. We wisten natuurlijk al dat planten voor zuurstof zorgen maar een studie van ruimtevaartorganisatie NASA toont aan dat bepaalde, heel gewone, kamerplanten ook giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht halen. Met welke planten slaap je het lekkerst? Met o.a. deze: 

Aloë vera

Deze succulent kennen we natuurlijk uit allerlei crèmes voor wondjes, droge huid en zonnebrand. Maar uit studies blijkt dat dit eenvoudig te verzorgen plantje óók nog eens heel goed voor de luchtzuiverheid van je slaapkamer werkt. Bijkomend voordeel: heb je ergens een droog of verbrand plekje, knip een klein stukje blad af en wrijf dat op de plek. 

Anthurium 
De anthurium komt oorspronkelijk uit tropisch Amerika en kent wel 600 soorten. Volgens de NASA studie is de anthurium een van de meest luchtzuiverende planten op aarde. Dat komt onder meer door het feit dat deze plant heel lang in bloei blijft. Mooi meegenomen als je er een paar in je slaapkamer hebt staan! 

Sansevieria
De sansevieria behoort tot de aspergefamilie. De plant heeft decennialang het stempel van ‘opa- en oma plant’ gehad, maar geniet de laatste jaren van een succesvolle come-back. En terecht! Want wat blijkt, hij zet ’s nachts koolstofdioxide om in zuurstof. Wat wil je nog meer in je slaapkamer? 

Klimop
Misschien niet echt een plant waar je meteen aan denkt, maar NASA geeft ook deze plant een zeer ruime voldoende als het gaat om luchtzuiverende kwaliteiten. Daar komt bij dat de klimop allergenen zoals schimmels uit de lucht haalt. Geschikt dus voor mensen die last hebben van allergieën. 

Draceana
NASA rekent de draceana of drakenbloedboom tot één van de meest efficiënte planten die de lucht zuiveren van formaldehyde. Voordeel is dat er veel soorten van zijn en je er altijd wel een vindt die past bij de inrichting van je slaapkamer! 

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

vrije tijd

Nieuws

Dagje vrij? Trek het Wormer- en Jisperveld in!

Wonen in De Industrieel biedt je straks vele voordelen. Je woont direct aan de Zaan, vlakbij het gezellige Stadshart van Zaandam en op maar 15 autominuten van het centrum van Amsterdam. Maar ook in en in de omgeving van Zaandam valt heel wat te doen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van je vrije dag door te brengen in een natuurmonument? De vereniging Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare Nederlandse natuur. Bestaande natuurgebieden worden onderhouden, waar mogelijk worden er nieuwe gebieden ontwikkeld. Eén van de natuurgebieden waar Natuurmonumenten voor een gedeelte voor zorgt is het Wormer- en Jisperveld. En dat ligt vlakbij De Industrieel! Dus wat let je om dit natuurgebied eens grondig te verkennen?

Het Veld
Het Wormer- en Jisperveld, of ‘Het Veld’ zoals men het in de omgeving noemt, is ongeveer 2000 hectare groot. Natuurmonumenten beheert daar bijna 650 hectaren van, samen met de boeren die in het gebied wonen en werken. Het ligt tussen Wormer, De Rijp, Purmerend en Wormerveer, even boven Zaandam. Van oorsprong is dit gebied een veenmoeras dat vanaf het jaar 1000 ontgonnen werd en waarvan de bodem door inklinking is gedaald en geschikt werd voor de akkerbouw.

Vogelparadijs
Het Wormer- en Jisperveld is een lappendeken van water en land en daardoor een ideale plek voor weidevogels. In het voorjaar keren de vogels terug uit Afrika. De grutto’s als eerste, daarna de kievieten en tureluurs. Vrijwel alle in Nederland voorkomende weidevogels vinden in dit gebied rust, voedsel, een partner en een veilige broedplek. Als je de wandelroute door de Schaalsmeerpolder volgt kun je met eigen ogen zien wat een vogelparadijs het Wormer- en Jisperveld is.

Pak de kano!
Een waterrijk natuurgebied als dit bezoek je het beste per kano. Die kun je huren in de jachthaven. Via de knooppunten van kanoroutenetwerk kom je langs de mooiste plekjes. Peddel rustig door het weidse natuurgebied en geniet van de weidevogels en broedkolonies met kokmeeuwen, visdiefjes en lepelaars. De lengte van de volledige kanoroute bedraagt 9.46 kilometer.

Wandelen en fietsen
Blijf je liever op het droge, dan biedt het Wormer- en Jisperveld natuurlijk ook wandel- en fietsroutes. Doe je de fietsroute Wormer- Jisperveld dan ben je 27.25 kilometer onderweg. Fietsroute de Zaan, de Poel en ’t  Zwet is 25.2 kilometer lang. De volledige wandelroute is 4.43 lang. Kijk voor meer informatie over het Wormer- en Jisperveld en alle andere natuurgebieden van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl

De Poelboerderij
De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijk toegang tot het Wormer- en Jisperveld. In de zomer kunnen de kinderen ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met pontje en uitkijktorens. Je kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kun je er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft. Kijk voor meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Deze woningen komen er

Nieuwbouwproject De Industrieel zal straks twee appartementengebouwen bevatten. Op het grootste komen heel bijzondere penthouses die als een vrijstaand huis bovenop het dak van het gebouw staan. Daarnaast komen er een aantal heel ruime herenhuizen en een vrijstaande villa in traditionele Zaanse bouwstijl.

De Industrieel wordt gebouwd aan de Westzijde, direct aan de rivier de Zaan en vlakbij het gezellige en bedrijvige Stadshart van Zaandam. De naast het project gelegen Prins Bernardbrug geeft via de A7 en de A8 direct toegang tot de Amsterdamse ringweg A10. Het centrum van Amsterdam ligt dan ook maar op 15 autominuten van De Industrieel. Ga je vliegen, dan ben je binnen 20 minuten op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie over de woningen vind je binnenkort op deze website. We kunnen je ook op de hoogte houden via onze nieuwsbrief. Schrijf je dan direct in!

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Haal al het groen voor je balkon of tuin direct bij de kweker!

Woon je straks in De Industrieel dan wil je natuurlijk je balkon of tuin lekker fris en vrolijk groen hebben. En wat is er dan mooier (én voordeliger) dan al dat groen direct bij de kweker te halen?
Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 organiseert de glastuinbouwsector weer haar jaarlijkse Kom in de Kas evenement.
Maak alvast kennis met gastvrije tuinders in de omgeving van De Industrieel en maak plannetjes met welke bloemen en planten je jouw balkon of tuin tot een groen paradijs gaat maken. Op de website www.komindekas.nl kun je op een kaartje precies zien wat er allemaal in de omgeving te vinden is. Veel plezier! 

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Nieuws

Eten in een Industrieel interieur

Nieuwbouwproject De Industrieel dankt z’n naam aan het eerste échte industriegebied van Europa, de Zaanstreek. Het industriële gevoel zal door  materiaalgebruik zeker aanwezig zijn in het project. Ook steeds meer restaurants en bars kiezen voor vestiging in een pand dat vroeger fabriek of loods was. We zetten er een paar op een rijtje. Allemaal in Amsterdam, dus vlakbij De Industrieel..

Stork - Visrestaurant gelegen aan de Noordelijke IJ oevers. Geniet van een ruime keuze aan vis- schaal- en schelpdieren.

Mercat - Lekker Spaans eten in het Panama-gebouw, de voormalige Electriciteitscentrale van de havens.

B Amsterdam - In dit oude IBM hoofdkantoor kun je flexwerken, maar ook smullen van verse waren die op het dak worden verbouwd.

Foodhallen - In de oude tramremise aan het Bellamyplein vind je een perfecte mix van originele foodconcepten.

De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

geschiedenis

Nieuws

Wonen in een rijke geschiedenis

Woon je straks in De Industrieel, dan woon je in een gebied met een heel rijke historie. Een historie van ondernemen en bedrijvigheid. Van durven en doen. Van aanpakkers met een vooruitziende blik.

De eerste bewoners
De Zaanstreek is lang een natte en drassige boel geweest. Toch woonden er ongeveer 500 vChr al mensen. Archeologische vondsten tonen aan dat ze op de oevers van watertjes en andere droge plekken hutten bouwden van ronde palen waar ze een dak van stro op legden. Maar door de stijging van het binnenstromende zeewater (er waren nog geen dijken) moesten ze in de tweede en derde eeuw van onze jaartelling het gebied verlaten. Maar de mens is koppig, en in de elfde eeuw probeerde men het opnieuw. Doordat er steeds meer zand het gebied binnenstroomde waren er hoge, droge richels, een soort duinen, ontstaan waar permanent op gewoond kon worden. Het hoogveen kwam lager te liggen dan deze richels en kon worden ontgonnen voor de landbouw. Rond het jaar 1200 werden aan beide zijden van de Zaan de eerste dijken aangelegd, de Oostzijde en de Westzijde (de plek waar De Industrieel komt). Haaks op die dijken werden paden aangelegd, waarlangs huisjes en bedrijfjes verschenen. Aan het eind van de 13e eeuw werd een dam opgeworpen die de Zaanse wateren scheidde van het IJ. Hieraan dankt de stad zijn naam.

Stadsrechten
De stad Zaandam ontstond pas in de Franse tijd. Op bevel van Napoleon werden in 1811 de plaatsjes Oostzaandam en Westzaandam samengevoegd en kreeg de nieuwgevormde gemeente stadsrechten. Dit betekende o.a. dat de stad een markt mocht hebben, tol mocht heffen en een stadsmuur mocht bouwen. Nog belangrijker was dat de stad zijn eigen rechtspraak mocht hebben. Dit stelde burgers in staat om op een eerlijke manier geschillen voor een rechtbank te bepleiten.

Economische bloei
Tot het begin van de Gouden Eeuw verdienden de bewoners van de Zaanstreek hun niet al te dik belegde boterham met eenvoudige landbouw, visserij en vogelvangst. Maar dat veranderde drastisch aan het begin van de 17e eeuw. Door de ligging aan de Zaan en de gunstige verbinding met het dichtbijgelegen Amsterdam via het IJ kwam de binnenvaart tot ontwikkeling. Er ontstond een levendige handel met de latere hoofdstad waar de eerste beurs ter wereld werd opgericht en waar de kooplui schatten verdienden aan de handel met ‘de Oost’.  
Vanuit het Oostzeegebied werd veel hout naar de Zaan gebracht en zo kwam men op het idee om dat hout ook ter plekke te verwerken. De houtzagerijen en de handel in hout zorgden voor een geweldige economische impuls die het mogelijk maakte om scheepswerven te bouwen. Die waren zo bekend en succesvol dat zelfs de latere Czaar Peter de Grote er in 1697 het vak van scheepstimmerman kwam leren. Aan de Krimp 23 in Zaandam is nog steeds het Czaar Peterhuisje te bekijken, een houten huis uit 1632 waar Peter overnachtte. In het spoor van de scheepsbouw ontstonden er allerlei bedrijven die als toeleveranciers voor de werven fungeerden, zoals mastenmakerijen, touwslagerijen en ankersmederijen. Doordat de scheepsbouwers zich ook steeds meer met de rederij gingen bezighouden, kwamen er nu veel meer producten dan alleen hout naar de Zaan. Voor het verwerken van o.a. walvisolie, graan en specerijen waren molens nodig, waarvan er in een rap tempo meer dan duizend werden gebouwd.  

Industrialisatie
Tijdens de Franse tijd (1806 t/m 1813) stopte de handel met het buitenland en kwam veel van de Zaanse nijverheid tot stilstand. De hele Zaanstreek kreeg te maken met grote werkloosheid en armoede. De industrialisatie aan het einde van de 19e eeuw bracht daar verandering in. In de vele fabrieken die aan en rond de Zaan verrezen verwerkten door stoom aangedreven machines talloze grondstoffen tot onder meer voedings- en genotmiddelen zoals bijvoorbeeld rijst, koek, beschuit, spijsolie, sigaren, koffie, thee en chocolade. Maar ook verf, lak en vernis werden in grote hoeveelheden geproduceerd. Merken als Duyvis, Wessanen, Honig, Lassie, AH en Verkade vonden hun oorsprong in de Zaanstreek, het eerste échte industriegebied van Europa. Niet voor niets hebben we dit unieke nieuwbouwproject De Industrieel genoemd!