menu

Locatie

Het project

Nieuwbouwproject De Industrieel zal straks in totaal 126 woningen bevatten. Het grootste appartementengebouw telt 100 woningen en twee heel bijzondere penthouses die als een vrijstaand huis bovenop het dak van het gebouw staan. Daarnaast komen er een gebouw met nog eens 16 appartementen, 7 heel ruime herenhuizen en 1 vrijstaande villa.

Ligging

De Industrieel wordt gebouwd aan de Westzijde, direct aan de rivier de Zaan en vlakbij het gezellige en bedrijvige Stadshart van Zaandam. De naast het project gelegen Prins Bernardbrug geeft via de A7 en de A8 direct toegang tot de Amsterdamse ringweg A10. Het centrum van Amsterdam ligt dan ook maar op 15 autominuten van De Industrieel. Gaat u vliegen, dan bent u binnen 20 minuten op de luchthaven Schiphol. En het openbaar vervoer is vanaf De Industrieel 5 minuten lopen.

Het terrein

Op het terrein waar De Industrieel zal verrijzen, bevond zich tot 1952 de lokale gasfabriek. Die is afgebroken en begin van deze eeuw is de grond waar de fabriek op stond professioneel schoongemaakt zodat er op deze unieke plek gewoond kan worden.

Uitzicht

De locatie biedt een fantastisch uitzicht over de Zaan op de monumentale voormalige gortfabriek van Zwaardemaker waarin sinds 2008 appartementen zijn gevestigd. Aan de overkant van de rivier is nog steeds een van de Zaanse huisjes te zien die in 1871 door de Franse expressionist Claude Monet werden geschilderd.

Zaandam

Zaandam ligt aan de noordelijke kant van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), een bestuurlijk samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland en Flevoland en 33 gemeentes. De MRA speelt een grote rol in de economie van Nederland en bevat de grootste luchthaven, zeehavens, het financiële centrum van ons land, de Aalsmeerse bloemenveiling, het Media Park en veel clusters van allerlei creatieve bedrijven. Lees hier meer.

Bedrijvigheid is Zaandam zélf ook zeker niet vreemd. In de 17e en 18e eeuw kende deze streek een grote economische voorspoed en vormde één van de eerste industriegebieden in Europa. Honderden molens, en later stoommachines, zorgden voor een enorme productie van voedingsmiddelen, olie en hout. De stedelijke vooruitgang in Zaandam is in de afgelopen jaren groot geweest en op dit moment nog steeds gaande. De binnenstad wordt verder ontwikkeld en er is veel aandacht voor hoe de oevers van de Zaan zo aantrekkelijk mogelijk kunnen worden ingericht. Het project De Industrieel draagt daar, letterlijk en figuurlijk, een flinke steen aan bij.

Natuur

Vanuit Zaandam kunt u in alle richtingen de natuur in. De stranden en duinen aan de Noordzee zijn niet ver weg, net als het IJmeer en het Markermeer. Net buiten Zaandam vindt u een uitgestrekt gebied met natte weilanden die net boven of zelfs ónder de waterspiegel liggen. Een paradijs voor allerlei soorten weidevogels die hier hun rust vinden. Een echt boerenlandschap met ontelbare sloten en watertjes, knotwilgen en wuivende rietkragen.

Staatsbosbeheer heeft diverse wandelroutes uitgezet die u over dijken, door bossen en langs zompige veenweiden leidt en die u in alle jaargetijden prachtige vergezichten bieden. Lees hier meer over de natuur in de Zaanstreek. Rond Zaandam kunt u op alle mogelijke manieren genieten van de natuur. Of u nu wilt wandelen, fietsen, hardlopen, zeilen, zwemmen, schaatsen of zonnebaden, het kan allemaal!

Wonen op niveau vlakbij Amsterdam.

Een uniek nieuwbouwproject direct aan de Zaan voor diverse doelgroepen uit Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek. Profiteer van de voordelen van De Industrieel: eigentijdse bouw, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het Stadshart Zaandam, 20 minuten van Schiphol en dichtbij het station.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief