menu
De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Metropoolregio Amsterdam, wat is dat?

In De Industrieel woon je niet alleen in Zaandam, maar ook in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Wat is dat eigenlijk en wat betekent de MRA voor jou? In de Metropoolregio Amsterdam werken de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 verschillende gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam samen. De MRA strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer en richt zich op diversiteit, zowel economisch, stedelijk als landschappelijk.

Sterke economische regio
De MRA behoort tot de top vijf van economisch sterke regio’s in Europa. Niet zo gek als je bedenkt dat deze regio beschikt over o.a. twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland (de Zuidas), de bloemenveiling in Aalsmeer (de grootste ter wereld), het Mediapark in Hilversum, Tata Steel in IJmuiden en vele innovatieve en creatieve bedrijven. Daarnaast trekken historische steden zoals o.a. Zaandam, Haarlem en Amsterdam, de verschillende badplaatsen en de bollenvelden vele tientallen miljoenen toeristen van over de hele wereld.

Blik op de toekomst
In 2016 heeft de Metropoolregio Amsterdam een agenda voor de toekomst opgesteld.
De belangrijkste prioriteiten op die agenda zijn: het aanjagen van de economie van de regio, het verbeteren van de bereikbaarheid en het bouwen van woningen. Verder wil de MRA een voortrekkersrol spelen op het gebied van de kennis- en circulaire economie. En, last but not least, staan duurzaamheid en het uitbreiden van recreatiemogelijkheden en natuurbeleving prominent op de agenda.

Wonen in de Metropoolregio Amsterdam
Zoals gezegd, woon je in De Industrieel óók in de MRA. Wat betekent dat eigenlijk voor jou? In eerste instantie dat je in een voor (internationale) bedrijven aantrekkelijke regio woont. Dat komt niet alleen de werkgelegenheid ten goede maar zorgt ook voor diversiteit. Bovendien bestaat er in de MRA een gezonde overlegstructuur waarin elke gemeente zeggenschap heeft over zaken die belangrijk zijn voor inwoners. Er gebeuren geen dingen dubbel, iedere gemeente kijkt mee, belangrijke beslissingen worden gezamenlijk genomen. Op de website van de Metropoolregio Amsterdam vind je het laatste nieuws over de MRA, kun je onderzoeken downloaden en de MRA agenda inkijken.

Deel deze blog op:

Wonen op niveau vlakbij Amsterdam.

Een uniek nieuwbouwproject direct aan de Zaan voor diverse doelgroepen uit Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek. Profiteer van de voordelen van De Industrieel: eigentijdse bouw, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het Stadshart Zaandam, 20 minuten van Schiphol en dichtbij het station.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief