menu
De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Dagje vrij? Trek het Wormer- en Jisperveld in!

Wonen in De Industrieel biedt je straks vele voordelen. Je woont direct aan de Zaan, vlakbij het gezellige Stadshart van Zaandam en op maar 15 autominuten van het centrum van Amsterdam. Maar ook in en in de omgeving van Zaandam valt heel wat te doen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van je vrije dag door te brengen in een natuurmonument? De vereniging Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare Nederlandse natuur. Bestaande natuurgebieden worden onderhouden, waar mogelijk worden er nieuwe gebieden ontwikkeld. Eén van de natuurgebieden waar Natuurmonumenten voor een gedeelte voor zorgt is het Wormer- en Jisperveld. En dat ligt vlakbij De Industrieel! Dus wat let je om dit natuurgebied eens grondig te verkennen?

Het Veld
Het Wormer- en Jisperveld, of ‘Het Veld’ zoals men het in de omgeving noemt, is ongeveer 2000 hectare groot. Natuurmonumenten beheert daar bijna 650 hectaren van, samen met de boeren die in het gebied wonen en werken. Het ligt tussen Wormer, De Rijp, Purmerend en Wormerveer, even boven Zaandam. Van oorsprong is dit gebied een veenmoeras dat vanaf het jaar 1000 ontgonnen werd en waarvan de bodem door inklinking is gedaald en geschikt werd voor de akkerbouw.

Vogelparadijs
Het Wormer- en Jisperveld is een lappendeken van water en land en daardoor een ideale plek voor weidevogels. In het voorjaar keren de vogels terug uit Afrika. De grutto’s als eerste, daarna de kievieten en tureluurs. Vrijwel alle in Nederland voorkomende weidevogels vinden in dit gebied rust, voedsel, een partner en een veilige broedplek. Als je de wandelroute door de Schaalsmeerpolder volgt kun je met eigen ogen zien wat een vogelparadijs het Wormer- en Jisperveld is.

Pak de kano!
Een waterrijk natuurgebied als dit bezoek je het beste per kano. Die kun je huren in de jachthaven. Via de knooppunten van kanoroutenetwerk kom je langs de mooiste plekjes. Peddel rustig door het weidse natuurgebied en geniet van de weidevogels en broedkolonies met kokmeeuwen, visdiefjes en lepelaars. De lengte van de volledige kanoroute bedraagt 9.46 kilometer.

Wandelen en fietsen
Blijf je liever op het droge, dan biedt het Wormer- en Jisperveld natuurlijk ook wandel- en fietsroutes. Doe je de fietsroute Wormer- Jisperveld dan ben je 27.25 kilometer onderweg. Fietsroute de Zaan, de Poel en ’t  Zwet is 25.2 kilometer lang. De volledige wandelroute is 4.43 lang. Kijk voor meer informatie over het Wormer- en Jisperveld en alle andere natuurgebieden van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl

De Poelboerderij
De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijk toegang tot het Wormer- en Jisperveld. In de zomer kunnen de kinderen ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met pontje en uitkijktorens. Je kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kun je er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft. Kijk voor meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Deel deze blog op:

Wonen op niveau vlakbij Amsterdam.

Een uniek nieuwbouwproject direct aan de Zaan voor diverse doelgroepen uit Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek. Profiteer van de voordelen van De Industrieel: eigentijdse bouw, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het Stadshart Zaandam, 20 minuten van Schiphol en dichtbij het station.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief