menu
De Industrieel, nieuwbouwproject, wonen aan het water, Zaandam, appartementen, herenhuizen, penthouses, villa

Slaap lekker met planten

Uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) blijkt dat één op de vijf Nederlanders te kampen heeft met slapeloosheid. Slapeloosheid kan veel oorzaken hebben. Eén daarvan is een slechte luchtkwaliteit in de slaapkamer. Een raam openzetten helpt natuurlijk, maar ook planten kunnen zorgen voor een betere nachtrust en fris en fruitig weer op. We wisten natuurlijk al dat planten voor zuurstof zorgen maar een studie van ruimtevaartorganisatie NASA toont aan dat bepaalde, heel gewone, kamerplanten ook giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht halen. Met welke planten slaap je het lekkerst? Met o.a. deze: 

Aloë vera

Deze succulent kennen we natuurlijk uit allerlei crèmes voor wondjes, droge huid en zonnebrand. Maar uit studies blijkt dat dit eenvoudig te verzorgen plantje óók nog eens heel goed voor de luchtzuiverheid van je slaapkamer werkt. Bijkomend voordeel: heb je ergens een droog of verbrand plekje, knip een klein stukje blad af en wrijf dat op de plek. 

Anthurium 
De anthurium komt oorspronkelijk uit tropisch Amerika en kent wel 600 soorten. Volgens de NASA studie is de anthurium een van de meest luchtzuiverende planten op aarde. Dat komt onder meer door het feit dat deze plant heel lang in bloei blijft. Mooi meegenomen als je er een paar in je slaapkamer hebt staan! 

Sansevieria
De sansevieria behoort tot de aspergefamilie. De plant heeft decennialang het stempel van ‘opa- en oma plant’ gehad, maar geniet de laatste jaren van een succesvolle come-back. En terecht! Want wat blijkt, hij zet ’s nachts koolstofdioxide om in zuurstof. Wat wil je nog meer in je slaapkamer? 

Klimop
Misschien niet echt een plant waar je meteen aan denkt, maar NASA geeft ook deze plant een zeer ruime voldoende als het gaat om luchtzuiverende kwaliteiten. Daar komt bij dat de klimop allergenen zoals schimmels uit de lucht haalt. Geschikt dus voor mensen die last hebben van allergieën. 

Draceana
NASA rekent de draceana of drakenbloedboom tot één van de meest efficiënte planten die de lucht zuiveren van formaldehyde. Voordeel is dat er veel soorten van zijn en je er altijd wel een vindt die past bij de inrichting van je slaapkamer! 

Deel deze blog op:

Wonen op niveau vlakbij Amsterdam.

Een uniek nieuwbouwproject direct aan de Zaan voor diverse doelgroepen uit Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek. Profiteer van de voordelen van De Industrieel: eigentijdse bouw, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het Stadshart Zaandam, 20 minuten van Schiphol en dichtbij het station.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief