menu
Wonen met kinderen in De Industrieel

Wonen met kinderen in De Industrieel

Komt u straks met uw kinderen wonen in De Industrieel, dan wilt u natuurlijk nú al weten wat de mogelijkheden in Zaandam en omgeving zijn op het gebied van educatie, vrijetijdbesteding en zorg voor kinderen. Daarom hebben we hier het een en ander voor u op een rij gezet: 

Kinderdagverblijven 
In Zaandam en omgeving kunt u kiezen uit maar liefst 43 kinderdagverblijven. Wilt u een overzicht van wat de mogelijkheden zijn en de beoordelingen van andere ouders lezen, kijk dan op beste-kinderdagverblijven

Basisonderwijs
Zaandam telt 27 basisscholen, waaronder 2 voor kinderen die extra ondersteuning en aandacht nodig hebben en 1 voor kinderen die specialistische begeleiding nodig hebben. Er is 1 Daltonschool en 1 Vrijeschool. Voor wat betreft overtuiging is de keuze: 1 algemeen bijzonder, 14 openbaar, 5 protestants christelijk, 3 katholiek en 4 confessioneel overig. 

Middelbaar onderwijs 
U kunt samen met uw zoon of dochter kiezen uit 9 middelbare scholen, waarvan 8 voor voortgezet onderwijs en 1 voor voortgezet speciaal onderwijs. Overtuiging: 5 openbaar, 2 confessioneel overig, 1 katholiek en 1 samenwerking.
Voor huiswerkbegeleiding en bijles kan uw dochter of zoon van de brugklas tot het eindexamen o.a. naar Studiekring Zaandam. Studiekring Zaandam ligt op fietsafstand van St. Michaelcollege, Zaanlands Lyceum, Pascal College, Zuiderzeecollege en Compaen VMBO.

Kindergeneeskunde
Natuurlijk wilt u hier zo weinig mogelijk gebruik van maken, maar het is een geruststellende gedachte dat het Zaans Medisch Centrum beschikt over een afdeling
Kindergeneeskunde met artsen met verschillende subspecialisaties. De afdeling heeft zichzelf als doel gesteld het zo snel mogelijk hervinden van de normale gezinssituatie.
Het Zaans Medisch Centrum is ook nog eens vlakbij De Industrieel gesitueerd: u hoeft alleen de Prins Bernhardbrug maar over. 

Sport en vrije tijd
Na schooltijd en in de weekends en vakanties willen uw kinderen natuurlijk ook lekker sportief en leuk bezig zijn. Sportstimulering is het onderdeel van het Sportbedrijf Zaanstad waar vrijwel alle informatie over sporten in de Zaanstreek beschikbaar is. De afdeling organiseert en geeft een groot deel van het naschoolse sportaanbod op de basisscholen. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met de leuke en sportieve activiteiten van de Sportbuurtwerkers. En de Fit for Free ligt pal aan de overkant van De Industrieel!
Bij Kidsfit van het Sportbedrijf ligt de nadruk op gezondheid en bewegen. In de bewegingslessen zitten onderdelen van bootcamp, loopoefeningen en spelactiviteiten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gezonde voeding en hoe belangrijk het is om water te drinken in plaats van energiedrankjes. Weerbaarheid/zelfverzekerdheid in omgang met leeftijdsgenootjes is ook een onderwerp bij Kidsfit, dat er is voor groep 5 t/m groep 8.
En kijk voor de leukste uitjes, feestjes en clubs (van natuurclubs tot wetenschap en techniek) in de regio op
go-kids zaanland

De natuur in! 
Dichtbij De Industrieel ligt natuurmonument het Wormer- en Jisperveld. In dit vogelparadijs kunt u samen met de kinderen allerlei soorten vogels spotten.
Huur een kano in de jachthaven of wandel of fiets heerlijk door dit weidse natuurgebied.   De Poelboerderij is het bezoekerscentrum en de natuurlijk toegang tot het Wormer- en Jisperveld. In de zomer kunnen de kinderen ravotten in een fantastische waterspeelplaats en avonturenpark met een pontje en uitkijktorens. U kunt er natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee. Verder kunt u er actuele exposities bekijken en in de aquaria ontdekken wat er in het water van dit natuurgebied leeft. 

Deel deze blog op:

Wonen op niveau vlakbij Amsterdam.

Een uniek nieuwbouwproject direct aan de Zaan voor diverse doelgroepen uit Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek. Profiteer van de voordelen van De Industrieel: eigentijdse bouw, 15 minuten van Amsterdam, 2 minuten van het Stadshart Zaandam, 20 minuten van Schiphol en dichtbij het station.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief